Tim Klaase (1973)

‘Aangeraakt worden is het mooiste. Gefascineerd worden. Willen blijven kijken. Vormgeving, effecten, tempo en timing zijn allemaal leuk, maar op zichzelf staand zijn ze niet genoeg. Uiteindelijk dient alles samen te komen in een emotie, in een écht gevoel. Dat je naar iets kijkt en erin verdwijnt.’

 

CV

 In 1998 afgestudeerd aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam.

Voordat ik als regisseur begin werk ik als cameraman aan documentaires (NPS Het Uur van de Wolf, NCRV Document, BOS), opdrachtfilms, commercials, tv-drama (Boks - TALPA) en second unit camerawerk voor speelfilm (Timboektoe, Radeloos). Hiernaast geef ik filmles en lezingen voor jongeren en volwassenen. Ook heb ik veel muziek geschreven en uitgevoerd voor korte films (o.a De Sprookjes van Godfried Bomans), commercials en theater (o.a. het Noord Nederlands Toneel, Marcel Verreck en Joy Wielkens).

Maar mijn onderliggende motivatie is altijd de fascinatie voor verhaal en dramaturgie geweest. Daarom maak ik in 2006 met succes de overstap naar regisseren en schrijven. Het is een logische stap, omdat ik nu al mijn ervaring, talenten en interesses hierin kan combineren.  Deze website is dan ook een regieproeve.